"Jom! Ajak Puteri Cilik

Anda Solat Sama!"

Dengan Telekung Kanak-Kanak DIADINA

Anda sedang mencari telekung kanak-kanak yang sesuai untuk puteri comel anda?

Jika ya, anda sememangnya berada di ruang yang betul. Tapi sebelum tu... pernah tak anda mengalami situasi seperti ini...?

Anak nak ikut solat, tapi alamak! telekung untuk dia tak ada. Buat sementara, pakai la telekung Mama ni. Bila tengok balik, kesian pula tengok asyik pakai telekung Mama yang besar ni.. Anak asyik tanya "telekung untuk dia tak ada ke?". Bila budak comel ni dah tanya, terpaksa lah kita pergi cari.. Bila nak cari telekung kanak-kanak ni, bukan senang, sebab... 

Sad Logo 1

SUSAH BETUL NAK JUMPA TELEKUNG KANAK-KANAK!

Jarang nampak dekat shopping mall atau di kedai-kedai baju yang jual telekung kanak-kanak. Merata cari tapi susah betul nak jumpa.

Sad Logo 1

 TELEKUNG NAMPAK TAK MENARIK DAN TAK SESUAI!

Kalau jumpa pun, design nya nampak tak menarik. Tengok lagi dekat.. adus, jahitan tak kemas.. Cuba juga sarung kan pada anak, hmm.. nampak tak sesuai langsung!  

Sad Logo 1

JUMPA YANG CANTIK, TAPI MAHAL PULA TU! Yang nak pakai ni pun kanak-kanak, tak berbaloi pula nak beli telekung mahal sebab kanak-kanak makin besar.

Jangan risau, semua ibu bapa mengalami situasi yang sama bila nak cari telekung yang sesuai untuk puteri comel. Disebabkan itu, kami di Diadina sedia untuk BANTU selesaikan masalah anda.

TELEKUNG KANAK-KANAK DIADINA

Telekung Comel Diadina adalah telekung kanak-kanak perempuan yang direka khas untuk membantu ibu bapa yang ingin mengajar anak solat seawal usia 1 tahun dengan "design" yang menepati citarasa kanak-kanak, ringkas dan selesa serta mampu dimiliki oleh setiap keluarga.

 

Tidak seperti telekung kanak-kanak yang lain, telekung Diadina mempunyai ciri unik iaitu "AWNING SILANG" yang pasti membuatkan anak anda kelihatan comel ketika bertelekung. Semestinya membuatkan setiap ibu bapa "heart melting" bila tengok anak bertelekung dan sentiasa bersemangat nak solat bila dengar sahaja azan. 

SIAPA PATUT MEMILIKI TELEKUNG KANAK-KANAK DIADINA?

Telekung kanak-kanak Diadina sangat sesuai dimiliki bagi memenuhi kehendak:

✔ Ibu bapa yang mementingkan ajaran solat kepada anak perempuan.

✔ Ibu bapa yang mahu anak ikut ajaran agama Islam yang sempurna.

✔ Kanak-kanak  yang mahu solat berjemaah dengan ibu-bapa mereka.

✔ Kegunaan di taska yang mengajar solat.

Ciri-Ciri Unik Telekung Kanak-Kanak Diadina

telekung-kanak-kanak-diadina-ciri-ciri1-70

TELEKUNG "AWNING SILANG"

 

Satu-satunya telekung kanak-kanak di Malaysia yang mempunyai konsep "Awning Silang". Nampak lebih comel apabila dipakai dan berbeza daripada telekung kanak-kanak lain yang berada di pasaran.

telekung-kanak-kanak-diadina-ciri-ciri2-70

MATERIAL SOFT JERSEY

 
 
 
Kami mementingkan pemilihan material soft jersey yang ringan dan lembut supaya puteri cilik sentiasa rasa "super comfy" dan tidak panas ketika bersolat.

telekung-kanak-kanak-diadina-ciri-ciri3-70

TALI PENGIKAT KEPALA GETAH

 

Tali pengikat kepala getah memudahkan anda untuk menyarung terus kepala anak tanpa bersusah-payah terutama apabila masa mereka aktif.  Tak ketat dan selesa untuk Si Comel. 

telekung-kanak-kanak-diadina-ciri-ciri4-70

JAHITAN KAIN YANG KEMAS 

 

Telekung Kanak-Kanak Diadina dijahit oleh pakar-pakar jahitan bumiputera yang sentiasa berdedikasi untuk menghasilkan telekung kanak-kanak yang berkualiti serta cantik untuk dipakai oleh puteri comel anda.

COMELNYA.. Warna apa yang ada?

Ini antara koleksi warna-warna comel yang kami keluarkan.

Kini dengan 8 warna yang lebih comel untuk Si Comel anda! 

(Nota: Koleksi warna akan ditambah dari semasa ke semasa. Kami sentiasa menyediakan pilihan yang terbaik untuk setiap pelanggan. Pastikan anda follow FB Page Diadina untuk update terkini ataupun layari kedai online kami di shopee.

telekung-kanak-diadina-blue-rainbowdash-1

BLUE RAINBOWDASH

telekung-kanak-diadina-purple-twilight-sparkle-1

PURPLE TWILIGHT SPARKLE

telekung-kanak-diadina-white-rarity-1

WHITE RARITY

telekung-kanak-diadina-orange-applejack-1

ORANGE APPLEJACK

telekung-kanak-diadina-pink-pinkypie-1

PINK PINKY PIE

telekung-kanak-diadina-pink-minty-1

PINK MINTY

telekung-kanak-diadina-pink-marshmallow-1

PINK MARSHMALLOW

telekung-kanak-diadina-yellow-fluttershy-1

YELLOW FLUTTERSHY

OK.. Boleh saya tahu saiz apa yang ada?

Buat masa kini, kami hanya mengeluarkan saiz untuk kanak-kanak perempuan berumur 1-9 tahun sahaja. Anda boleh rujuk gambar dibawah untuk ukuran saiz.

(Nota: Saiz yang lebih besar akan ditambah tak lama lagi. Pastikan anda follow FB Page Diadina untuk update terkini.

Ukuran_telekung_kanak2_silang_diadina_2017_new

Tapi Sis.. banyak telekung kanak-kanak yang saya jumpa dekat KEDAI ONLINE & OFFLINE.. macam-macam jenis ade.. tapi, apa yang best sesangat dengan telekung kanak-kanak Diadina ni..?

telekung-kanak-kanak-diadina-star

Seperti yang di "highlight" dalam bahagian ciri-ciri, fokus telekung kanak-kanak Diadina adalah mempunyai ciri unik iaitu "Awning Silang". Sememangnya telekung kanak-kanak yang lain dari yang lain berbanding dengan telekung kanak-kanak yang berada di dalam pasaran sekarang. 

telekung-kanak-kanak-diadina-like

Kami di Diadina mementingkan kualiti dalam setiap proses menghasilkan sepasang telekung kanak-kanak. Dari pemilihan bahan sehingga ke penghantaran, kami akan pastikan anda terima telekung yang di order dalam keadaan baik dan selamat. Kepuasan dan kegembiraan anda melihat anak bertelekung adalah keutamaan kami. 

telekung-kanak-kanak-diadina-handshake

JAMINAN 1 on 1 exchange sekiranya anda tidak berpuas hati dengan telekung yang diterima. Setiap pertukaran hanya boleh dilakukan dalam masa 7 hari selepas anda menerima barang. Pastikan barang yang nak di hantar kembali kepada kami, berada dalam keadaan baik dan tidak ada pengubahsuaian yang telah dilakukan pada telekung kanak-kanak tersebut.

Jom tengok puteri-puteri comel dengan telekung kanak-kanak Diadina & lihat apa reaksi mommy mereka..

gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-001
gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-033
gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-040
gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-004
gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-029
gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-021
gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-038
gambar-testimoni-telekung-kanak-kanak-diadina-035

Alahai..cute nye budak-budak ni.. nak belikan juga la untuk puteri comel saya. Berapa pula harganya?

Niat dan tujuan asal kami adalah untuk membantu ibu-bapa mudah mendapatkan telekung untuk puteri comel serta menggalakkan anak-anak kecil ini untuk belajar dan sentiasa rajin solat,

Jadi kami ambil keputusan untuk berikan harga yang sangat BERPATUTAN & MAMPU MILIK! Hanya dari

RM 89

RM 69* 

sepasang

Nilai harga tersebut tidak boleh diukur banding dengan nilai PAHALA yang anda akan perolehi sekiranya anak-anak anda sudah mula rajin solat diawal usianya. 

Sudah semestinya anda mahukan anak anda doakan yang baik-baik untuk anda di dalam solatnya nanti bukan?

Apa kata hadiahkan untuk puteri comel anda SEKARANG! Mana tahu, Ins Sha Allah anak anda menjadi anak yang solehah dan sentiasa rajin menunaikan solat.

 Dalam Al-Quran ada menyebut tentang kepentingan menunaikan solat untuk anak-anak, dan juga perintah Allah untuk ibu-bapa menyuruh anak tunaikan solat.

 

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ

Firman Allah: (Ibrahim berdoa) "Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

(Surah Ibrahim, Ayat 14)

يَا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا أَصَابَكَ ۖ إِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ

"Wahai anak kesayanganku, dirikanlah solat, dan suruhlah (manusia) berbuat kebaikan, serta laranglah daripada melakukan perbuatan yang mungkar, dan bersabarlah atas segala bala bencana yang menimpamu. Sesungguhnya yang demikian itu adalah dari hal-hal yang diwajibkan (oleh Allah). 

(Surah Luqman, Ayat 17)

 

وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا ۖ لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا ۖ نَحْنُ نَرْزُقُكَ ۗ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ

Dan perintahkanlah kepada keluargamu mendirikan solat dan bersabarlah kamu dalam mengerjakannya. Kami tidak meminta rezeki kepadamu, Kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan akibat (yang baik) itu adalah bagi orang yang bertakwa.

(Surah Ta-Ha, Ayat 132)

 Bukan itu sahaja, hadis-hadis Rasulullah S.A.W turut menyebut tentang didikan anak solat.

 Daripada ‘Amru bin Syu‘aib, daripada bapanya, daripada datuknya berkata, sabda  Rasulullah saw: “Perintahlah anak-anakmu mendirikan solat ketika mereka berumur tujuh tahun dan pukullah mereka jika meninggalkannya ketika berumur sepuluh tahun serta pisahkan tempat tidur mereka.

(‘Aun al-Ma‘bud Syarh Sunan Abi Daud, Sidqi Muhammad Jamil al-‘Attar, Darul Fikr, Bab Mata Yukmaru al-Ghulam bi al-Salah, Jld. 2 hlmn 123)

 

Kerjakanlah olehmu  amalan ketaatan kepada Allah,  takutlah kamu daripada melakukan maksiat, suruhlah anak-anak kamu melakukan apa yang diperintah dan meninggalkan apa yang dilarang. Sesungguhnya itu adalah pendinding bagi mereka (anak-anak kamu) dari dirimu daripada api neraka.

(Riwayat Ibnu Jarir dan Ibnu Munzir)

Dan ingat, segala amalan atau pahala anda dapat diteruskan oleh anak  ketika anda sudah meninggalkan dunia..

Daripada Abu Hurairah Radhiallahu ‘Anhu katanya, Rasulullah SAW telah bersabda : "Jika anak Adam meninggal, maka amalnya terputus kecuali dari tiga perkara, sedekah jariyah (wakaf), ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”

(Riwayat Muslim)

Mulakan dengan didikan solat dahulu, seterusnya tambah kefahaman mereka tentang ilmu Islam yang lain. Pastinya keluarga anda akan diredhai dan diberkati sepanjang zaman.

telekung-kanak-kanak-diadina-blue-coral-cat-1

DISCLAIMER : Apa yang kami nyatakan di dalam website ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna atau pelanggan sebenar. Namun hasil pemakaian adalah berbeza bergantung dari segi bentuk muka dan badan seorang kanak-kanak. Sebarang masalah atau komplikasi seperti alahan pada kain dan sebagainya adalah di bawah tanggungjawab pengguna sendiri. Pengguna dinasihatkan untuk mengikut cara pemakaian yang betul dan hubungi pihak Diadina sekirananya ingin mendapatkan maklumat lanjut tentang telekung kanak-kanak Diadina.